Dagisförberedelser

Det är nu det börjar. Första steget till en mer normal verklighet, där mamma och pappa jobbar och tvillingarna är på dagis. Idag var första dagen och de tyckte det var jätteroligt.

Förberedelserna har varit många. Alla kläder ska märkas. Vattenflaskor köpas och märkas. Bildkollage på familjen skapas och skrivas ut. Regnkläder och stövlar provas och blöjor packas ned. Det blev en stor väska som hängde på axeln när vi traskade iväg till dagis.

Tänk att få komma till ett helt paradis med leksaker, lekkamrater och framför allt en rutschkana! Efter dagens besök på tvåtimmar kan Ludvig nästan åka själv. Ludvig stormade in på Dagis och började utforska stället. Hans ligistfasoner höll i sig även där. Agnes var lite mer reserverad men vågade traska in utan problem. Tur att vi var där en sväng i förra veckan så hon hade lite koll sen innan. Sen vågade hon mer och mer. En annan tjej på dagis fick sig en kram av Agnes. Agnes hittade också en trumma som hon svängde sina lurviga till.

Banan käkade de i mängder och gick gärna fram till fröken och hämtade den. Sen när det blev dags för alla barn att sova var det vi som packade oss i vagnen och gick hem. Nu sussar de gott här hemma. Helt slut av alla nya intryck kan jag tänka mig, även jag. Imorgon blir det spännande att se hur det går när de ska sova sin middagssömn på en madrass i rummet med alla de andra barnen.

Dagis here we come!

Lämna en kommentar